fbpx
Search

Ge Östersjön en chans!

Allt startade redan 1997 när briggen Tre Kronor af Stockholm började byggas på Skeppsholmen. Redan då var devisen att vi skulle segla för Östersjön och så har det också blivit.

I tio år har Tre Kronor af Stockholm seglat i Östersjön med budskapet att vi måste ta bättre hand om vårt unika innanhav. Det har varit en intressant resa som givit mycket kunskaper och erfarenheter vilka nu samlas i Expedition Rädda Östersjön.

Genom Expedition Rädda Östersjön samlas alla goda krafter för att berätta vad du som privatperson, företag eller organisation kan göra för att bidra till en hållbar framtid för Östersjön. Samarbete är ett av ledorden och målet är att ge kommuner, företag och organisationer möjlighet att vara med och bygga innehållet i Expeditionen.

Vi vill lyfta lokala frågor och berätta vad som faktiskt görs samtidigt som vi ger människor ett verktyg för att själva kunna vara med och medverka till en bättre miljö för Östersjön.

Briggen Tre Kronor har tidigare arbetat med föredrag, seminarier och utställningar vilka oftast varit knutna till fartyget och som bara kunnat ses i de hamnar som Tre Kronor besökt. Genom ett samarbete med Searoom finns det nu en utställningstrailer på 50 kvadratmeter som kan köras överallt dit det finns en väg. Det gör det möjligt att följa de vattendrag som mynnar ut i Östersjön och därigenom nå de människor som har en direkt påvekan på Östersjön trots att de bor långt inne i landet.

Köp Boomerangs poster och bidra till Expeditionen

Just nu har du möjlighet att köpa en poster som tagits fram av Boomerang och som säljs via deras onlinebutik. Postern kostar 200 kr och hälften av intäkten går till Expeditionen. Motivet är en akvarell av skärgården som målats av konstnären och författaren Johan Unenge.

Expedition Rädda Östersjön genomförs i samarbete med företag, organisationer och privatpersoner. Vill du vara en del i Expeditionen är du välkommen att kontakta

Mats Jakobsson, vd
Briggen Tre Kronor AB
Örlogsvägen 11
111 49 Stockholm
Telefon: 070-528 21 12
E-post: mats.jakobsson@briggentrekronor.se