fbpx
Search

Frågor & svar

Har du själv någon fråga som du inte fått svar på nedan så får du gärna skicka den till info@briggentrekronor.se så besvarar vi den.

Hur hittar jag till Kastellholmen och finns det parkeringsplatser

När vi utgår från Kastellholmen kan man antingen ta buss 65 från Klarabergsviadukten till Kastellholmsbron eller Djurgårdsfärjan till Skeppsholmen. Var dock uppmärksam på att under högsäsong är det bara vissa av Djurgårdsfärjans turer som stannar vid Skeppsholmen.

Parkeringsplatser finns vid bron mellan Skeppsholmen och Kastellholmen. Det finns också en flera andra parkeringsplatser på Skeppsholmen som du hittar på kartan.

Karta med hållplats för buss och Djurgårdsfärja samt parkeringsplatser på Skeppsholmen

Sätter ni verkligen segel?

Ja, vi får faktiskt den frågan ibland och vi blir lika förvånade varje gång.  Vår besättning sätter en ära i att alltid segla så mycket som är möjligt. Det händer till och med att vi sätter segel redan vid kaj om vindarna är de rätta. Av naturliga skäl måste vi dock av och till gå för motor men det gör vi bara när det verkligen behövs för att du ska få bästa möjliga upplevelse ombord och för att vi ska hålla de tider som är angivna för seglingen. Vid längre seglingar räknar beräknas tiden så att vi verkligen ska hinna segla.

Kan man vara med och delta i arbetet?

Ja, så långt det är möjligt försöker vi att engagera våra passagerare att själva vara med för att ge er en genuin känsla av vad det innebär att segla ett fartyg på 330 ton med hjälp av vinden och den egna handkraften. Vår besättning visar och berättar så att alla kan vara med och fråga gärna själv om saker som du undrar över så förklarar vi gärna.

Kan barn följa med på alla seglingar?

Ja. Alla seglingar är öppna för barn och vi har ingen nedre gräns utan det är du som förälder som själv känner ditt barn som får avgöra om det kan vara lämpligt. Vi har dock goda erfarenheter av barn ombord på alla våra seglingar. Barn under två år seglar med gratis och behöver inte registreras som passagerare men däremot ska man ange i fältet för Övrig info om att man har så små barn med sig.

Blir man sjösjuk?

När det gäller våra korta seglingar så är svaret generellt nej. Stockholms skärgård är fantastiskt på det viset att den erbjuder så skyddade vatten att det är ytterst ovanligt att någon känner av sjösjuka ombord. Klarar man av Djurgårdsfärjan så brukar man klara en segling med Tre Kronor. På längre seglingar utomskärs gungar det dock mer. Faktum är att även många i vår besättning känner av sjösjuka ibland men mycket handlar det om teknik och kunskap för att klara av det. Läs gärna mer om det här.

Sjösjukeplåster är ofta väldigt effektivt men dessa kan man bara få på recept och bör därför skaffas i god tid före seglingen. Detta är dock något som man normalt bara behöver på långseglingar över öppet hav.

Ställer ni in vid dåligt väder?

Svaret är att det ska till extrema omständigheter för att vi ska ställa in.
I dag var det faktiskt en person som berättade lyriskt på Facebook om en segling med Tre Kronor i 20 m/s och regn.
Tre Kronor är byggd för att klara av en jordenruntsegling i praktiken och det väder och vind som vi stöter på omkring Stockholm innebär inte så stora problem att vi ska behöva ställa in en segling på grund av det.
Vi har ställt in en segling på grund av vädret i Varberg en gång men det var p g a det var så kraftig västlig vind att vi inte kunde komma loss från kajen. I det läget var det dock egentligen lika gott eftersom kusten utanför Varberg är helt oskyddad och med den sjögång som det var så skulle folk mest ha blivit sjösjuka.
Stockholms skärgård har ju den stora fördelen att det är så gott om öar som stoppar vågorna så det hinner aldrig bli någon riktigt allvarlig sjögång. Därför kan vi erbjuda bekväm segling i ganska hårt väder vilket brukar uppskattas mycket av alla ombord.
Inte heller regn är något som gör att vi ställer in och vad beträffar åska så har vi ett fullgott skydd i form av kraftiga åskledare som skyddar fartyget och passagerarna. Dock försöker vi naturligtvis att undvika att segla in i områden med kraftigt regn och åska så långt det bara går.

Ingår maten i priset

På i stort sett alla seglingar utom några få kortare eller enklare seglingar ingår mat. Information om detta finns under varje segling.

Hur många kan man vara ombord?

Det beror lite på var vi seglar och vad vi vill åstadkomma med seglingen. Inomskärs och i närheten av kusten kan vi vara upp till 50 passagerare utöver besättningen. Normalt brukar vi rekommendera 45 personer som max och om man vill sitta bekvämt i salongen och äta är 38 personer det som vi rekommenderar.

När vi ger oss ut på långseglingar över öppet hav är maxantalet passagerare 12 st.

Behöver man flytväst?

Vi seglar ju under samma regelverk som vanliga passagerarfartyg och man behöver inte ha flytväst på sig. Det finns räddningsvästar för alla ombord om en olycka skulle inträffa. Vill man att ens barn ska ha flytväst på sig under seglingen så går det utmärkt att ta med en egen sådan men vi har inga vanliga flytvästar ombord att låna ut.

Ingår sängkläder vid långsegling?

Ja. sängkläder och handduk ingår när du deltar i en segling med övernattning ombord.

Har du själv någon fråga som du inte fått svar på så får du gärna skicka den till info@briggentrekronor.se så besvarar vi den.