Search

Frågor & svar

Har du själv någon fråga som du inte fått svar på nedan så får du gärna skicka den till info@briggentrekronor.se så besvarar vi den.

Sätter ni verkligen segel?

Ja, vi får faktiskt den frågan ibland och vi blir lika förvånade varje gång.  Vår besättning sätter en ära i att alltid segla så mycket som är möjligt. Det händer till och med att vi sätter segel redan vid kaj om vindarna är de rätta. Av naturliga skäl måste vi dock av och till gå för motor men det gör vi bara när det verkligen behövs för att du ska få bästa möjliga upplevelse ombord och för att vi ska hålla de tider som är angivna för seglingen. Vid längre seglingar räknar beräknas tiden så att vi verkligen ska hinna segla.

Kan man vara med och delta i arbetet?

Ja, så långt det är möjligt försöker vi att engagera våra passagerare att själva vara med för att ge er en genuin känsla av vad det innebär att segla ett fartyg på 330 ton med hjälp av vinden och den egna handkraften. Vår besättning visar och berättar så att alla kan vara med och fråga gärna själv om saker som du undrar över så förklarar vi gärna.

Kan barn följa med på alla seglingar?

Ja. Alla seglingar är öppna för barn och vi har ingen nedre gräns utan det är du som förälder som själv känner ditt barn som får avgöra om det kan vara lämpligt. Vi har dock goda erfarenheter av barn ombord på alla våra seglingar. Barn under två år seglar med gratis och behöver inte registreras som passagerare men däremot ska man ange i fältet för Övrig info om att man har så små barn med sig.

Blir man sjösjuk?

När det gäller våra korta seglingar så är svaret generellt nej. Stockholms skärgård är fantastiskt på det viset att den erbjuder så skyddade vatten att det är ytterst ovanligt att någon känner av sjösjuka ombord. Klarar man av Djurgårdsfärjan så brukar man klara en segling med Tre Kronor. På längre seglingar utomskärs gungar det dock mer. Faktum är att även många i vår besättning känner av sjösjuka ibland men mycket handlar det om teknik och kunskap för att klara av det. Läs gärna mer om det här.

Sjösjukeplåster är ofta väldigt effektivt men dessa kan man bara få på recept och bör därför skaffas i god tid före seglingen. Detta är dock något som man normalt bara behöver på långseglingar över öppet hav.

Ingår maten i priset

I alla seglingar utom familjeseglingarna serveras måltider ombord och dessa ingår i priset om inget annat anges vid bokningen. På familjeseglingarna kan man köpa något lätt att äta om man vill.

Hur många kan man vara ombord?

Det beror lite på var vi seglar och vad vi vill åstadkomma med seglingen. Inomskärs och i närheten av kusten kan vi vara upp till 50 passagerare utöver besättningen. Normalt brukar vi rekommendera 45 personer som max och om man vill sitta bekvämt i salongen och äta är 38 personer det som vi rekommenderar.

När vi ger oss ut på långseglingar över öppet hav är maxantalet passagerare 12 st.

Behöver man flytväst?

Vi seglar ju under samma regelverk som vanliga passagerarfartyg och man behöver inte ha flytväst på sig. Det finns räddningsvästar för alla ombord om en olycka skulle inträffa. Vill man att ens barn ska ha flytväst på sig under seglingen så går det utmärkt att ta med en egen sådan men vi har inga vanliga flytvästar ombord att låna ut.

Ingår sängkläder vid långsegling?

Ja. sängkläder och handduk ingår när du deltar i en segling med övernattning ombord.

Har du själv någon fråga som du inte fått svar på så får du gärna skicka den till info@briggentrekronor.se så besvarar vi den.