fbpx
Search

Rising Seas – konsert för Östersjön med Stockholms Motettkör 5 maj

Den 5 maj 2018 kl.16 bjuder Stockholms Motettkör in till ”Rising seas – ett upprop för havet”, en unik konsertföreställning i Eric Ericsonhallen på Skeppsholmen i Stockholm i nära samarbete med bland andra sopransaxofonist och havsaktivist Anders Paulsson och Michaela Lundell, körsångare och forskningskommunikatör.

Datum: Lördag 5 maj kl 16.
Plats: Eric Ericsonhallen på Skeppsholmen.
Biljettpris: 150 kr (Bokningsavg. 16 kr tillkommer vid nätbokning)

Köp biljett här

Lust och handlingskraft

Vår önskan med detta projekt är att öka människors medvetenhet kring miljön i världshaven med Östersjön som vårt närmaste innanhav. Konsertprogrammet flätar samman aktuell forskning med lyrik, ljudbilder och musik på temat hav och havsmiljö. Vi försöker utmana den något dystra bild som finns kring klimatfrågan för att istället skapa lust och handlingskraft hos vår publik att vilja engagera sig i arbetet för friskare hav!

Speglar människans förhållande till naturen och havet

Musiken vi uppför handlar om havet ur många olika perspektiv; havet med sina vågor att trösta, havet med sina mörka djup och havets kraft att öppna okända rum inom oss. Vi framför musik av bl.a. Gösta Nystroem, Eric Whitacre och Uno Svenningsson, och självklart kompositioner av konsertens solist Anders Paulsson som med sitt urval av texter behandlar människans förhållande till naturen och havet, med element som paddlande havssköldpaddor, glittrande lysplankton och oändliga korallrev.

Bidra till Hållbara Hav

Konserten genomförs i samarbete med Hållbara Hav och för den som omedelbart vill göra något åt läget i Östersjön finns det möjlighet att skänka en direkt donation till deras arbete efter avslutad konsert.

Vill ni hjälpa vårt upprop genom att skriva/ berätta om konserten? Hör gärna av er om ni vill veta mer!

Med vänliga sångliga hälsningar/ Signe Carlsson Roos, pressansvarig, 072-­1776034, signecarlssonroos@gmail.com

Ur programmet:

Tre havsvisioner. Gösta Nystroem (f.1890)
Rising Seas. Anders Paulsson (f. 1961)
Danjugan Sanctuary. Anders Paulsson
Subterranean wail. Anders Paulsson
Water night. Eric Whitacre. (f. 1970)
Näckens polska. Arr. Erik Uddunge. (f. 1968)
Vågorna gungar mig. Uno Svenningson (f. 1959)

Musiken vår följeslagare

Musiken har varit vår följeslagare ända sedan byggtiden och från Briggen Tre Kronor/Hållbara Havs sida ser vi fram emot att få utveckla det här samarbetet med Stockholms Motettkör.

Om Stockholms Motettkör

Stockholms Motettkör är en blandad kör med ett 20-tal sångare i 25 ­‐ 50-­årsåldern. Dirigent är Erik Uddunge som även står för många av körens arrangemang. Kören repeterar varje onsdag på Birkagården. Läs mer om Stockholms motettkör på www.stockholmsmotettkor.com