fbpx
Search

Klimatsmart, unikt och meningsfullt

Företagssegling

Med briggen Tre Kronor af Stockholm kan vi erbjuda ett hållbart och klimatsmart alternativ till flygresor utomlands.
Event och aktiviteter ombord ger resan ett meningsfullt innehåll med unika upplevelser i Stockholms skärgård som blir till bilder och minnen att dela och berätta om.
Den täta sociala gemenskap som uppstår under arbete och social samvaro ombord varar länge.

Samarbete, respekt och hänsyn

Seglingen bygger på sjömanskap och samarbete där alla hjälps åt. Det gäller att veta vem som gör vad, att kunna lita på varandra och att vem som bestämmer när det verkligen gäller. Precis som i ett företag, speciellt vid förändringar. Att vara ombord är att vara nära varandra, beroende av varandra. Vikten av respekt och hänsyn blir tydlig och något alla tar med sig.

En hållbar upplevelse att berätta om

Hållbarhet är ett centralt begrepp i hela vår verksamhet. Det sitter i väggarn, eller skotten som det heter ombord. När vi byggde Tre Kronor var det med målet att hon skulle segla i hundra år och vårt uppdrag skulle vara att segla för Östersjön.
Vi rör oss i ett av världens mest ömtåliga och utsatta vatten, ett hav som Tre Kronor själv är beroende av för sin verksamhet.
Frågan om Östersjöns framtid är vår egen. Under många år har vi arbetat intensivt med Initiativet Hållbara Hav och Expedition Rädda Östersjön för att sprida kunskap om Östersjöns utmaningar.
Genom kunskap kan lösningar hittas och genomföras. Att segla med oss är att också bidra till Östersjöns återhämtning.
En resa med Tre Kronor är något som dina gäster kommer att berätta om med stolthet.

Upplägg och offerter

Kontakta vår samarbetspartner
Skeppsholmsgruppen
kontakt@skeppsholmsgruppen.se
Telefon: +46 08-557 699 40

För bästa upplevelsen i skärgården

För bästa upplevelse utgår Tre Kronor från hamnar som har nära till ytterskärgården, ofta Stavsnäs eller Nynäshamn. Upplevelsen kan börja redan under transfern om ni låter oss ordna den med guide.
Kostnader för guide, föreläsare eller annan extra personal tillkommer.
– Ett enklare alternativ för mindre grupper är att följa med på någon av våra publika seglingar. Pris 995 kr för halvdag och från 1 500 kr för heldag. Läs mer.

Guider som ger mervärde

För en helgjuten upplevelse kan seglingen kompletteras med inspirerande föreläsare och guider kring olika teman. Mer inspiration kring olika upplägg hittar du längst ner på sidan.

Konferens och boende

I stora salongen, konferensrummet, finns plats för 38 till 45 personer beroende hur tätt man vill sitta. Ombord finns också AV-utrustning med projektor, mikrofoner och ljudanläggning för presentationer och föredrag.
Vid övernattning har vi 16 fasta bäddar fördelade på fem hytter varav tre är fyrbäddshytter och två är tvåbäddshytter. Utöver dessa kan man också montera upp sex stycken tillfälliga bäddar i salongen.
Maximalt antal deltagare på kortare segling är 50 personer men då kan inte alla sitta till bords samtidigt i salongen.
Vid segling är max antal deltagare 45 st. Då kan alla sitta samtidigt i salongen. Vid mer exklusiv sittning rekommenderar vi dock att man är max 38 personer.

Om fartyget

Tre Kronor af Stockholm byggdes på Skeppsholmen under åren 1997-2008.
Verksamheten består av seglingar med både ungdomar och vuxna samt information om hållbarhet med särskilt fokus på Östersjön.
Längd: 35 m (45 m inkl peke).
Bredd: 8,3 m.
Djupgående: 3,3 m
Deplacement (vikt): 330 ton ca.
Antal segel: 19 st.
Segelyta: ca 750 m2

Tre Kronor har alla certifikat och tillstånd för att bedriva kommersiell passagerartrafik. Vår besättning har lön och arbetsvillkor enligt gällande kollektivavtal.

Teman och aktiviteter

Tillsammans med dig sätter vi samman ett program med aktiviteter och föredragshållare som ger dig mesta möjliga utbyte av din tid ombord. Här är några exempel på vad man kan göra. Har du egna tankar om upplägg, teman och föreläsare så ser vi till att det går att kombinera till en bra helhet.

Samarbete

Tre Kronor väger 330 ton men manövreras med hjälp av vinden och den egna handkraften. Allt bygger på samarbete från segelsättning till manövrering.
Under en dag utforskar vi möjligheterna och lär oss hur vi tillsammans kan få fartyget att gå dit vi vill.

Hållbarhet

Livet, maten och arbetet är alla områden som vi måste hantera hållbart. Vi hjälper dig att bygga en inspirationsdag kring de här frågorna.

Östersjön ett hav som inga andra

Varför fungerar inte Östersjön som andra hav? På många sätt är Östersjön ett helt unikt vatten. Efter vår presentation kommer ni att se på Östersjön med helt andra ögon.

Vraksafari

Ingenstans i världen finns så mycket välbevarade vrak som i Östersjön. Med vår expert ombord kan vi ge er både bilder och berättelser från de olika vrak som vi seglar över under vår resa genom skärgården.

Fyrsafari

Få platser är så präglade av sin historia som vår fyrplatser. Varje plats har sin egen historia med dramatik och vardagsliv som också ger oss perspektiv på vårt eget liv idag.

Konst och litteratur i skärgården

Stockholms skärgård har inspirerat många av våra stora författare och konstnärer. Ett besök i Zorns ateljé på Bullerön kan vara ett exempel.

Knopar i vardagen

Knopar är något som man kan nörda in sig på hur mycket som helst men det finns ett halvdussin knopar som även de mest inbitna landkrabborna skulle ha stor glädje av att känna till. Ge oss en timme ombord så kan vi visa och berätta.

Titta gärna på de här filmerna som lite inspiration

Rundvandring ombord

Så stagvänder man en brigg