fbpx
Search

Seglar ni även om det blåser hårt?

Ja det gör vi. Är man bara van vid att segla mindre båtar är det kanske inte så konstigt om man tycker att vindar på 15 meter per sekund är mycket men för ett fartyg som Tre Kronor är detta snarare optimala förhållanden.

Man bör vara medveten om att Tre Kronor väger mer än 50 normalstora familjebåtar. Hon är byggd för att klara en jordenruntsegling så förhållandena i Stockholms skärgård med skyddande öar som minskar sjögången gör att vi kan segla bekvämt, tryggt och säkert i vindar över 20 meter per sekund.

Nu inträffar det rätt sällan under våra seglingar men att få vara med om att segla ett fartyg som Tre Kronor i hårt väder är en mycket speciell upplevelse som få har haft möjlighet att uppleva. Har du tur blir du en av dem.

Är man bara väl utrustad med varma och vattentäta kläder så kan det här bli ditt livs seglats. Viktigt att veta är dock att våra kaptener aldrig skulle utsätta dig för några risker utan all segling genomförs med säkerheten för fartyget och passagerarna i första rummet. Det är också här som skärgården har sin stora fördel. I Stockholms skärgård går det alltid att hitta vatten där man kan segla säkert oavsett väder.