Search

Briggen Tre Kronor till Nynäshamn

I mitten av oktober gör briggen Tre Kronor af Stockholm ett gästspel i Nynäshamn med möjlighet för gemene man att komma ut och se skärgården från ett äkta segelfartyg.

 

Program för besöket

Lördag 13 oktober kl 10-18. Örn- och sälsafari med Jan Olsén som guide. Pris 1 750 kr.
Söndag 14 oktober kl 10-13. Förmiddagssegling och kvällskryssning. Pris 695 kr.
Tisdag 16 oktober kl 10-18. Fyrsafari med Jan Olsén som guide. Pris 995 kr.
Onsdag 17 oktober kl 10-18. Vraksafari med Jim Hansson som guide.

Längre säsong för skärgården

Vi har en av världens vackraste skärgårdar utanför knuten men vi använder den bara under väldigt kort tid på sommaren när det är varmt och soligt. Tre Kronor vill med sina seglingar visa att det visst går att vara ute i skärgården även under andra årstider. Man behöver klä sig lite varmare men om man gör det så får man också en helt annan upplevelse av skärgården.

Ofta är man helt ensam på vattnet och kontakten med naturen blir så mycket mera intensiv.

Hösten bjuder också oftast på lite friskare vindar och det är egentligen precis vad de lite större segelfartygen behöver för att komma till sin rätt och det är också nu som man verkligen kan få uppleva den där hisnande känslan av att segla ett riktigt segelfartyg så som man gjorde på 1800-talet.

Temaseglingar

Under besöket genomför Tre Kronor temaseglingar med guide ombord. Det blir örn- och sälsafari och fyrsafari med Bullerös tillsynsman Jan Olsén och som avslutning en vraksafari från Nynäshamn till Stavsnäs med Sjöhistoriska museets marinarkeolog Jim Hansson.

En bred verksamhet

Briggen Tre Kronor driver en bred verksamhet där även utbildning av ungdomar som vill söka sig en framtid inom sjöfartsnäringen ingår genom att eleverna får möjlighet till sjöpraktik ombord.

Man arbetar också med hållbarhetsfrågor som rör Östersjön och varje år arrangerar man i samarbete med Stockholms universitets Östersjöcentrum ett Östersjöseminarium. Årets seminarium hade som tema vilka beslut som behöver tas idag för ett rent Östersjön i framtiden. Hela programmet kan ses på SVT Forum.

Mobil utställning med nynäshamnsföretag

Tillsammans med nynäshamnsföretaget Itrevex och Searoom utvecklar Briggen Tre Kronor en mobil miljöutställning om Östersjön som ska kunna användas runt hela Sverige i första hand och i förlängningen även i de olika Östersjöländerna.