fbpx
Search

Fyrsafari i Nynäshamns skärgård

Fyrsafari i Nynäshamns skärgårdSkärgårdsguiden Jan Olsén tar oss på fyrsafari i Nynäshamns skärgård och berättar spännande och dramatiska historier från de olika fyrplatserna.

I priset ingår åtta timmar segling med guide samt lunch och två fika.
Skrolla ner för mer info eller boka direkt i kalendern här nedan.

Du hittar fartyget bara ett par hundra meter från pendeltågsstationen i Nynäshamn. För tågtider se SL:s reseplanerare

Har du frågor är du välkommen att ringa 08-586 224 00 eller maila till info@briggentrekronor.se

Välkommen ombord!
Alla våra seglingar i kronologisk ordning hittar du i vår seglingskalender.

Vi hoppas att du ska få en riktigt fin dag ombord med mycket segling och fina naturupplevelser på vår Fyrsafari i Nynäshamns skärgård.

Om du uppskattar det vi gör är du välkommen att bli  medlem i Föreningen Briggen Tre Kronor. Det kostar 300 kr per år för vuxna och 150 kr för ungdomar under 18 år. Familjer som bor på samma adress kan lösa familjemedlemskap för 400 kr per år.

Att vi har flera medlemmar har betydelse inte bara för vår ekonomi. När vi arbetar med olika frågor som Östersjön och hållbarhet är antalet medlemmar en viktig faktor som ger oss en tyngd när vi argumenterar.

Mer information och anmälningsformulär hittar du på föreningens sida 

Briggen Tre Kronor seglar för Östersjön. Ända sedan vi började segla 2008 har vi haft ett stort engagemang i de miljöfrågor som är avgörande för Östersjöns framtid. Numera bedrivs miljöarbetet inom ramarna för Expedition Baltic Sea och i projektet Expedition Rädda Östersjön.

Mer information om detta arbete hittar du på Expeditionens hemsida https://expeditionbalticsea.se

Om fartyget

Tre Kronor af Stockholm är en brigg d v s ett två mastat råtacklat segelfartyg. Det var en vanlig fartygstyp under 1800-talet och var mycket uppskattat för sina goda manöveregenskaper.

På sina två master bär hon totalt 16 permanenta segel och därtill kan ytterligare fyra ledsegel hissas när vindarna är lämpliga.