fbpx
Search

Hur funkar det?

Välkommen ombord!

Vi börjar med en liten film där vår intendent Nora Giertz tar dig med på en liten rundvandring ombord.

Så här fungerar en Örn- och sälsafari

Heldagsseglingarna är på sju timmar. Vi startar kl 10 och kommer åter till kaj vid 17.
Tvådagarsseglingarna startar kl 10 första dagen och avslutas kl 17 nästa dag.

När alla är om bord hälsar kapten välkommen och presenterar fartyget och besättningen samt gör vi en kort säkerhetsgenomgång. Därefter lämnar vi kaj och så snart det är möjligt börjar vi sätta segel. Besättningen förklarar och instruerar så att alla som vill kan vara med. Det krävs inga som helst förkunskaper. Alla är välkomna att delta.

När seglen väl är uppe och kursen är satt serveras förmiddagsfika. Därefter seglar vi ut i skärgården. Vart det bär av beror på väder och vindar. På vissa av flera av seglingarna har vi med oss vår skärgårdsguide Jan Olsén som berättar om djur och natur. När han inte är med kan även vår kapten dela med sig av sina kunskaper.

Under hela seglingen hjälps vi åt att spana efter örn och säl och andra djur. Det finns ett antal kikare ombord men det är bra om du har en egen med dig så att du kan vara säker på att alltid ha en till hands. Under seglingen sker alltid justeringar av seglen och det brukar bli tillfälle att prova på lite olika manövrer som alla som vill gärna får vara med och hjälpa till med.

Mitt på dagen serveras lunchen och på vägen hem serveras ytterligare en fika. Avslutningen brukar normalt ske enligt tidtabell men eftersom kajen i Stavsnäs trafikeras av väldigt många fartyg så kan det ibland hända att vi behöver vänta en liten stund för att få komma till kaj. Det är dock sällan som det händer och det brukar inte röra sig om några längre stunder.

Segling med övernattning

Under våra tvådagarsseglingar letar vi upp en passande naturhamn där vi ankrar för natten. Vi äter kvällsmat tillsammans och umgås i den vackra salongen ombord. Passagerarna sover i våra hytter med två eller fyra bäddar. Blir det gott om folk kan vi även montera sex bäddar i vår salong. Komfortmässigt skiljer de sig inte från de fasta bäddarna men man kan behöva vara lite vigare för att ta sig upp i dessa och om du har problem med rörligheten så skriver du det när du bokar så ser vi till så att du får en passande koj.