fbpx
Search

Tre Kronor etappvinnare i The Tall Ships´ Races

Tre Kronor af Stockholm har just passerat mållinjen som etta både i sin klass och totalt på det andra benet i årets The Tall Ships´ Races. Seglingen har varit tuff med vindar upp till kuling, vilket passar Tre Kronor väl. En del sjösjuka har förekommit och ett segel har skörats men trots det lyckades Tre Kronor hålla sin position ända in i mål.

Tre Kronor har under tidigare år flera gånger slutat som tvåa i de olika seglingarna men i år lyckades Tre Kronor ta hem första pris både i den egna klassen (A) och totalt för hela etappen.

The Tall Ships´Races är världens största regatta för segelfartyg och omfattar närmare hundra fartyg och båtar med drygt 4 000 ungdomar som deltagare totalt under den dryga månad som regattan pågår.

The Tall Ships´ Races genomförs på flera platser runt jorden och brukar gästa Östersjön vart fjärde år. Förutom att det är en seglingstävling är det också ett stort socialt evenemang där målet är att föra samman ungdomar från många olika länder och bygga broar över nationsgränserna. Ombord på Tre Kronor finns, förutom besättningen, 15 ungdomar från Marina Läroverket i Stocksund.

Tre Kronor byggdes mellan åren 1997 och 2008 på Skeppsholmen i Stockholm och seglar nu som en ambassadör för Östersjön och Hållbara Hav. Hon rör sig över hela Östersjön och seglar med både vuxna och ungdomar. Varje år seglar vi med elever från Marina Läroverket som gör sin praktik ombord där de får lära sig hur man seglar en brigg samtidigt som de får lära sig mer om hur Östersjön fungerar.

Läs mer om The Tall Ships´ Races