fbpx
Search

Tallink Silja förlänger samarbetet med Briggen Tre Kronor för arbetet med Hållbara Hav 

Pressmeddelande 2018-05-31

Tallink Silja AB och Briggen Tre Kronor med Östersjöarbetet Hållbara Hav förlänger sitt samarbete som inleddes 2015. Samtidigt investerar rederiet 400 000 kronor i Briggen Tre Kronors arbete med att öka medvetenheten bland allmänheten kring miljöfrågor och Östersjöns situation.

– Vi är mycket glada för detta samarbete som vi haft under dessa år. I vårt arbete för vi ut de senaste forskningsrönen och informerar om gällande lagar för att underlätta för allmänheten och skapa medvetenhet och engagemang för att underlätta åtgärder på både nationell och internationell nivå. Vi försöker i första hand att fokusera på det positiva faktum att vi har ett levande innanhav och visa på enkla vägar som gör att det kommer att förbli så för kommande generationer, säger Anders Mannesten, VD Briggen Tre Kronor.

Briggen Tre Kronor och Hållbara Hav går in i sitt åttonde verksamhetsår 2018 och har blivit en etablerad plattform för Östersjöfrågor. Det stora årliga Hållbara Hav seminarium på Kastellholmen sänds av SVT, Miljödepartementet är med, forskarna från Stockholmsuniversitet är med liksom ideella organisationer och näringslivet. HKH Kronprinsessan Victoria är beskyddare av Initiativet sedan starten 2011. Briggen Tre Kronor driver arbetet med sitt breda kontaktnät i regionen och fartyget blir den samlande visuella bilden för ett hållbart Östersjön.

– Som största rederi med den modernaste flottan i norra Östersjön ser vi det som en självklarhet och vårt ansvar att aktivt arbeta med hållbarhetsfrågor. Briggen Tre Kronors verksamhet är fokuserat på Östersjön; det innanhav vi själva verkar i. Därför känns det naturligt att stödja deras arbete för att öka medvetenheten om tillståndet i Östersjön och om allt det vi kan göra för att förbättra situationen – både som individer och som företag, säger Janis Pavuls, Kommunikationsdirektör, Tallink Silja AB.

I samband med undertecknandet av det nya avtalet överräckte Tallink Silja ytterligare en donation om 50 000 kronor som är en gåva direkt från Tallink Siljas Club One medlemmar som donerat sina bonuspoäng till Östersjöarbetet.

– Vi har uppmanat våra medlemmar att dra sitt strå till stacken för Östersjöns bästa. Genom möjligheten att donera sina intjänade bonuspoäng har våra medlemmar på ett mycket fint sätt visat sitt stöd för Briggen Tre Kronors och Hållbara Havs viktiga arbete, säger Carina Eriksberger, Club One Manager, Tallink Silja AB

För ytterligare information, vänligen kontakta

Anders Mannesten, VD Briggen Tre Kronor
+46 703 896 889, anders.mannesten@briggentrekronor.se

Janis Pavuls, kommunikationsdirektör, Tallink Silja AB
+46 739 786 034, janis.pavuls@tallinksilja.com

AS Tallink Grupp är det ledande serviceföretaget inom passagerar- och lasttrafik på Östersjön. Rederiet har en flotta på 14 fartyg som trafikerar på sex linjer under varumärkena Tallink och Silja Line. AS Tallink Grupp har 7000 anställda i Estland, Finland, Sverige, Lettland, Tyskland och Ryssland. Under 2017 reste 9.7 miljoner passagerare med fartygen och rederiet transporterade närmare 365 000 fraktenheter.