fbpx
Search

Fartyget är räddat!

Vi kan äntligen berätta att fartyget är räddat, konkursen uppklarad och hon blir kvar i Stockholm! Det är en välgörare som heter Jakob Johansson som genom sitt företag gått in och köpt henne och som hoppas att föreningen tar ansvaret för att drifta henne genom att hyra henne för en kostnad av tre kronor. Detta kom på plats ganska snabbt då det ett tag såg ut som att fartyget skulle försvinna till Polen. Föreningens styrelse arbetar nu febrilt med att sätta upp ett rederi, lösa finansiering och framför allt se om vi kan få henne seglande i sommar, seglingsstart ser i dagsläget ut att bli i Augusti.

Vill du hjälpa till så behöver vi framförallt två saker, volontära krafter i allt från drift till underhåll och för det andra pengar samt hjälp att samla in dessa pengar.

Mer information kommer i takt med att vi löser upp en del knutar men självfallet är målet att få till en verksamhet där fartyget är i centrum, där utbildning av ungdomar har en naturlig plats och där fartyget är tillgängligt för allmänheten.

Nu sätter vi fart!

Glad midsommar från föreningens styrelse.