fbpx
Search

Toppartister ombord på Tre Kronor af Stockholm under Skärgårdsturnén 2018

Årets Skärgårdsturné sker i samarbete med Briggen Tre Kronor och Hållbara Hav. Den vackra briggen Tre Kronor af Stockholm seglar med Skärgårdsturnén från Kastellholmen i Stockholm till Furusund i Norrtälje mellan den 22 – 26 juli och med ombord är några av Sveriges finaste artister.

Köp biljett till premiären 22 juli från Briggen Tre Kronor

Tre Kronor av Stockholm är symbol för arbetet som bedrivs för Östersjöns miljö inom Briggen Tre Kronor och Hållbara Hav. Arbetet sker i samarbeten med olika partners och stärks bland annat genom publika seglingar samt evenemang som årligen arrangeras på och omkring Tre Kronor.

– I år samarbetar vi med Briggen Tre Kronor och har segelfartyget Tre Kronor af Stockholm med oss. Deras viktiga arbete inom Hållbara Hav – Östersjön, kompletterar vårt miljötänk och även vårt årliga miljöpris Skärgårdspriset, säger artisten Tina Ahlin, Skärgårdsturnén.

– Det är verkligen fantastiskt roligt att få välkomna Skärgårdsturnén ombord och vi ser fram emot ett spännande samarbete. Vi hoppas att många tar tillfället i akt att lyssna på de fina artisterna och samtidigt ta del av vår miljöutställning ombord i vår unika brigg Tre Kronor som passar som klippt och skuren i vår vackra skärgård, säger VD Anders Mannesten, Briggen Tre Kronor.

Idén med Skärgårdsturnén fick Tina Ahlin 2014 då hon medverkat på andra liknande och lokala turnéer i Sverige såsom Hovturnén i Skåne och Packmopedsturnen i Värmland där turnéerna gick till häst och moppe. Där och då såddes det första fröet till att göra en liknande turné till sjöss då alla dessa fantastiskt fina miljöer som finns i skärgården är som gjorda att göra konserter på. Sommaren 2016 sjösattes Skärgårdsturnen och medverkade gjorde några av Sveriges bästa artister och musiker.

År 2018 ser vi artisterna Tina Ahlin, Lill Lindfors, Jack Vreeswijk och Love Antell och spelplanen är:

22 juli Premiär på Tre Kronor vid Kastellholmen i Stockholm
Köp biljett från Briggen Tre Kronor

Till övriga föreställningar köper du biljetter via
Ticketmaster.

23 juli Tullhusparken på Sandhamn

24 juli Fyrskeppsudden i Öregrund

26 juli Furusunds Värdshus

27 juli Kärleksudden i Norrtälje

28 juli Malma Gård på Värmdö

29 juli Häringe Slott

För mer information:

Monica Lundin, Projektledare, Briggen Tre Kronor, monica.lundin@briggentrekronor.se, 0761-620 712.

Annika Florén Ström, Presskontakt/producent, Skärgårdsturnén, annika@skargardsturnen, 0733-890909.

Om Briggen Tre Kronor och Hållbara Hav

Tillsammans med forskare, miljöorganisationer, politiker och näringsliv verkar Briggen Tre Kronor och Hållbara Hav för en hållbar utveckling för Östersjön. Vi samlar intressenter från forskarvärlden, näringslivet, det offentliga och miljöorganisationer som verkar för Östersjöns bästa och för en hållbar utveckling i Östersjöregionen. Vi belyser Östersjöns miljö och möjligheter, visar på de insatser som initierats och som pågår, samt de positiva resultat som åstadkommits vilket leder till konkreta insatser för Östersjöns framtid.

Briggen Tre Kronor och Hållbara Hav hittar du i Almedalen, i olika hamnar längs våra kuster och övriga Östersjön samt på vårt årliga seminarium i slutet av sommaren på Kastellholmen.