fbpx
Search

Till minne av Tryggve Martinsson

Vår vän och arbetskamrat Tryggve Martinsson har lämnat oss. Natten mellan 20 och 21 augusti somnade han in efter en längre tids sjukdom. Han lämnar ett stort tomrum efter sig både som person och som en viktig del av verksamheten.

Välkommen på minnesstund den 28 september kl 18.
Vi är antingen ombord eller i Kolskjulet beroende  på hur många som kommer.
Anmäl dig därför här senast 25 september

Tryggve kom till oss tidigt under byggnationen av fartyget Tre Kronor af Stockholm och hade då lämnat ett långt liv med bl.a. missbruksproblem bakom sig. I Briggen Tre Kronor (då Stockholmsbriggen) såg han en möjlig väg tillbaka till ett vanligt liv.

Vi hälsade honom välkommen och tyckte att det var bra att Briggen kunde hjälpa honom samtidigt som vi fick ett par extra händer till bygget. Inte trodde vi då att vi skulle få lära känna en fantastisk person, få en kollega för livet och en fixare för vårt fartyg som inte går att jämföra med något annat.

Tryggve visade sig ha en särskild talang när det gällde att få företag att sponsra
verksamheten med produkter och tjänster. Ofta gick han direkt på vd och
lyckades nästan alltid få det han ville. Det var något med hans rättframhet och genuinitet som gick rakt in i hjärtat på folk.

Ser man sig om i riggverkstan i dag så är väldigt mycket av det som finns där Tryggves verk. Dessutom ordnade Tryggve utrustning ombord och materiel i samband med indockningar och andra arbeten.

Han ordnade också kontakt med flera stiftelser som blev viktiga bidragsgivare genom åren.

Utöver Briggen hade Tryggve även ett engagemang för vuxna och ungdomar på väg att ta sig ur olika former av drogmissbruk, och den betydelse han spelat här går inte att överskatta. Ofta hade han med sig några av sina skyddslingar som hjälp när något behövde fixas och han behövde ett par extra händer.

Några av ungdomarna var även med och seglade ombord och vi är oerhört glada att Briggen Tre Kronor, tack vare Tryggve, kunnat spela en roll för dessa ungdomar.

När man arbetat tillsammans i ett par decennier blir man nästan mer som en familj än som kollegor. Diskussionernas vågor gick inte sällan höga och Tryggve saknade inte humör. Men han hade förmågan att både förlåta andra och uppriktigt be om förlåtelse när han själv haft fel. Det är sådant som gör en människa stor.

De som fick möjligheten att på olika sätt stifta Tryggves bekantskap är många och hans person och härliga bemötande gav många vänner och lämnade ingen oberörd. Tryggve var och lever kvar i oss som en varm och engagerad människa med ett stort hjärta.

Vi är många som saknar honom.

Josefin Sollander
Mats Jakobsson
Sture Haglund
Thomas Flinck

Begravning sker i Heliga korsets kapell på Skogskyrkogården den 16 september kl 10.00