fbpx
Search

Briggmåndag 5 nov Om klimatet, omställningar och mål med Staffan Laestadius

Hjärtligt välkommen till Briggmåndag 5 november med vår mångårige vän och tillskyndare Staffan Laestadius.

Föredraget kommer att handla om klimatomställningar med fokus på havet, såväl nivåhöjningar som sjöfart. Staffan kommer också att anknyta till den rapport som FN:s klimatpanel (IPCC) publicerade för någon vecka sedan om vad som krävs för att begränsa de globala temperaturhöjningarna till 1,5°C.

Staffan Laestadius är professor emeritus i industriell utveckling vid KTH. Han höll sitt första klimatseminarium på Briggen vid klimatmötet i Köpenhamn år 2009. Han är också delägare i briggen, starkt engagerad i hav och skärgård och har också en modell av Tre Kronor i sitt arbetsrum.

Staffan är också styrelseledamot i och senior rådgivare åt den partipolitiskt oberoende tankesmedjan Global Utmaning. Han har under senare år publicerat böckerna Klimatet och välfärden (Borea, 2013) och Klimatet och omställningen (Borea, 2018). Böckerna handlar om de utmaningar som de människoskapade klimatförändringarna utsätter oss för och vilka genomgripande förändringar som är nödvändiga för att vi ska säkra drägliga levnadsförhållanden i Sverige och världen.

Datum: Måndag 5/11 2018
Tid: Kl 18- ca 21
Plats Kolskjulet Örlogsvägen 11

Enklare förtäring serveras till självkostnadspris men vi behöver veta hur många som kommer och därför är det bra om du kan anmäla dig här.
Väl mött!