Search

Örnsköldsvik 16-19 sept

Värd för besöket är Örnsköldsviks kommun som i samarbete med Briggen Tre Kronor just nu arbetar med ett program för dagarna. Det kommer att ske aktiviteter i hamnen omkring Tre Kronor af Stockholm. En miljöutställning om Östersjön visas ombord i samband med öppet skepp, skolvisningar planeras och det arrangeras segling. Den vackra briggen Tre Kronor anlöper Inre hamnen kl.10.00 lördagen den 16 september.

Segla med oss !

Familjesegling
Söndag 17 sept. kl.11:00-14:00
Tre timmar segling för hela familjen! Fika finns att köpa ombord
Pris 690 kr för vuxna och 250 kr för barn under 16 år
BOKNING

Middagskryssning
Söndag 17 sept kl kl 17:00-21:00
Fyra timmar segling inklusive middag med förrätt, huvudrätt och kaffe med en liten kaka.
När vi seglar är alla välkomna att vara med och delta i arbetet. Inga förkunskaper krävs. Besättningen visar och instruerar så att alla kan vara med.
Pris 995 kr (ord pris 1 150 kr)
BOKNING

Långsegling till Härnösand 
Avgång från Örnsköldsvik tisdag 19 sept kl 14.
Ankomst Härnösand förmiddagen den 20 sept kl 8.
Pris 2 000 kr. Måltider samt lakan ingår i priset
BOKNING
Genom att segla med oss stöder du också arbetet för Östersjön inom Briggen Tre Kronor och Hållbara Hav.

Aktivitetsdag
Örnsköldsviks kommun har bjudit in ett flertal företag och organisationer att medverka under hamnfestligheter på aktivitetsdagen lördagen den 16 september. Lördagens program innehåller välkomsttal, musik, utställare och andra aktiviteter. Fokus och tema vid besöket är som tidigare Östersjön, dess möjligheter och utsatta situation samt vad vi alla kan göra för att hjälpa vårt innanhav, allt enligt Hållbara Hav konceptet. På söndagen kan alla som vill segla med briggen Tre Kronor af Stockholm och under måndag och tisdag guidas inbjudna skolklasser i miljöutställningen ombord vilken även visas för allmänheten under öppet skepp.

Tre Kronor anländer till Örnsköldsvik omkring kl 11.30 på lördagen den 16 oktober och aktiviteterna börjar kl 13 och pågår till kl 18.

Miljöutställning
Miljöutställningen ”Ett hav av möjligheter” handlar om Östersjön, dess uppbyggnad, förutsättningar samt varför Östersjöns miljö är så känslig. Plats: Tre Kronors salong. Fri entré.

Öppet skepp
Välkommen ombord på briggen Tre Kronor af Stockholm! Vår besättning står till tjänst och berättar om fartyget. Lördag 16 sept. Kl.13:00-18:00 samt måndag 19 sept. kl.15:00-18:00. Fri entré.

Briggen Tre Kronors uppdrag genomförs inom Hållbara Hav som startades 2011 tillsammans med kronprinsessan Victoria.

För mer information:
Christina Thimrén Andrews, projektledare, presskontakt, Briggen Tre Kronor,
christina.thimren-andrews@briggentrekronor.se, 070-818 82 38.

Om Briggen Tre Kronor och Hållbara Hav
Tillsammans med forskare, miljöorganisationer, politiker och näringsliv verkar Briggen Tre Kronor och Hållbara Hav för en hållbar utveckling för Östersjön. Vi samlar intressenter från forskarvärlden, näringslivet, det offentliga och miljöorganisationer som verkar för Östersjöns bästa och för en hållbar utveckling i Östersjöregionen.

Vi belyser Östersjöns miljö och möjligheter, visar på de insatser som initierats och som pågår, samt de positiva resultat som åstadkommits vilket leder till konkreta insatser för Östersjöns framtid.

I ett konsumentperspektiv är ambitionen att förmedla kunskap och hållbara alternativ. Som verktyg används en digital och en mobil miljöutställning, fartyget Tre Kronor af Stockholm och konferenslokalen Kolskjulet på Kastellholmen.

Briggen Tre Kronor och Hållbara Hav hittar du i Almedalen, i olika hamnar längs våra kuster och övriga Östersjön samt på vårt årliga seminarium i slutet av sommaren på Kastellholmen. 2016 bildades Stiftelsen Hållbara Hav vars mål är att finansiera projekt för Östersjön både med Briggen Tre Kronor och andra aktörer samt för att internationalisera arbetet.