Startsidan

Segla The Tall Ships´ Races med Tre Kronor!

 The Tall Ships´ Races är världens största regatta för segelfartyg och genomförs på flera platser i världen varje år. Vart fjärde år arrangeras ett race i Östersjön. I år är ett sådant år och Tre Kronor kommer att medverka på tre av de fyra benen.

Målet med The Tall Ships´ Races är att ge ungdomar möjlighet att komma ut och mötas till sjöss och i hamnarna. Briggen Tre Kronor samarbetar med Marina Läroverket kring årets race och på varje ben har vi därför 14 av deras elever med oss.

Därutöver har vi 6 platser lediga där vem som helst kan boka in sig och det innebär att även du som passerat 25 år är välkommen att följa med.

Mer än bara segling

En stor del av upplevelsen är aktiviteterna i hamnarna. Varje hamn arrangerar en stor festival med massor av aktivieter för besättningar och besökare.

En av höjdpunkterna är Crew parade där alls besättningarna skapar ett stort karnevalståg som drar genom staden och där den besättning som skapar det bästa inslaget i paraden tilldelas en särskild utmärkelse.
Tre Kronors besättning lyckades knipa denna utmärkelsen två gånger i det första The Tall Ships´ Races som vi deltog i.

För att du ska få möjlighet att uppleva detta ingår även några dagar i hamn på varje etapp.

De olika etapperna är:

Kotka - Åbo 13-22 juli, Cruise in company.

Detta ben är en gemenskapssegling där man inte tävlar mot varandra utan målet är att umgås och lära känna varandra på de olika fartygen. Troligtvis kommer Tre Kronor att besöka Tallin tillsammans med en rad andra fartyg under den här etappen men det är inte riktigt klart än.

Åbo - Klaipeda 22-31 juli samt Klaipeda - Szczecin 31 juli - 7 auguati.

Detta är de två tävlingsetapperna som Tre Kronor kommer att delta i. Fartygen är indelade i fyra klasser och man tävlar mot varandra utifrån ett handikappsystem. Tre Kronor ingår i klass A vilket är de största fartygen och hon har placerat sig som tvåa i de flesta tidigare racen och i år är naturligtvis förhoppningen att vi ska lyckas ta hem ett förstapris i någon av tävlingarna.

Priser:

Kotka - Åbo och Åbo - Klaipeda

Ungdomar 17-25 år 10 0000 kr
Vuxna från 26 år och uppåt 17 800 kr

Klaipeda - Szczecin

Ungdomar 17-25 år 8 0000 kr
Vuxna från 26 år och uppåt 13 800 kr

Mer info om seglingen: 08-586 224 00