Startsidan

Årsmöte 29 Maj

Föreningen Briggen Tre Kronor kallar medlemmarna till årsmöte

Tid: Måndag 29 maj, kl 18.00

Plats: Kolskjulet, Örlogsvägen 11, Kastellholmen.

För årsmöteshandlingar, se "läs mer" nedan.

Före den formella delen av årsmötet serveras soppa och dryck för de som önskar. Vi inleder med ett cirka 30 minuter långt föredrag om integrationssegling med Simon Vinokur. Själva årsmötet startar cirka 19.00

Sjösättning av Skeppsbåten 2010-10-20

Anmäl dig här!

senast eller på tel: 070-721 12 00 (Magnus Ström).

Läs mer...
 

Föreningen Briggen Tre Kronor

Foto: Briggen på premiärtur
Foto: Per Björkdahl
Som medlem i Föreningen Briggen Tre Kronor får du vara med om att förverkliga en fantastisk dröm. Du kommer med i en unik gemenskap och stödjer ett råtacklat segelfartyg i ek, byggt av några av landets skickligaste skeppstimmermän. Ett fartyg som byggts för att segla i minst 100 år, med dig, dina barn, barnbarn och kanske till och med barnbarnsbarn ombord.

Briggen Tre Kronor af Stockholm seglar främst i Östersjön.

Som medlem får du medlemstidningen Briggenbladet minst fyra gånger per år, och du får erbjudanden om seglingar, film- och pubkvällar och andra spännande aktiviteter.

 

Du kan också bli aktiv medlem - Volontär!

Föreningen har förutom föreningsstyrelsen flera volontärgrupper:

Öppet Skeppgruppen. Guide och aktivitetsgrupp som ordnar "Öppet skepp" - guidningar och kaffeservering ombord på fartyget varje söndag under den del av året som fartyget ligger i hemmahamn. Gruppen bemannar även montrar till exempel på båtmässan "Allt för sjön" och liknande aktiviteter. Man kan även hålla föredrag och bildvisningar för båtklubbar, Lions och liknande föreningar.

Rigg- och underhållsgruppen. En hantverksgrupp som nytillverkar delar till fartyget och stödjer underhållet av fartyget. Gruppen har stor kompetens när det gäller blocktillverkning, splitsning och avancerade sjömansarbeten. Bemannar även fartyget i befattningen "timmerman".

Jungmansgruppen. Bemannar den frivilliga halvan av fartygets besättning främst i befattningarna "befaren jungman" och "jungman". Fartyget är klassat som passagerarfartyg i handelsflottan varför det ställs vissa krav för att kunna ingå i gruppen!

Briggenbladets redaktion. Text- och bildinnehållet produceras ideellt. För att ingå i redaktionen ser vi helst att du har någon kompetens inom medieområdet.

Kontakt med grupperna: foreningen@briggentrekronor.se


Så här enkelt blir du medlem redan idag....
Läs mer...
 

Briggenbladet

Här hittar du tidigare utgåvor av Briggenbladet. Tidningen sänds till alla medlemmar av Föreningen Briggen Tre Kronor och ger dig en unik chans att följa vad som händer kring briggen Tre Kronor af Stockholm. Som medlem får du tidningen gratis, minst fyra gånger per år. Briggenbladet innehåller många intressanta artiklar, aktuella reportage och historiska återblickar.

Har du redaktionellt material som du vill publicera i Briggenbladet?

E-posta redaktionen på: bladet@briggentrekronor.se

Redaktionen förbehåller sig rätten att refusera och/eller redigera materialet.
Allt redaktionellt innehåll produceras ideellt - vi betalar alltså inte ut arvoden.
Det är viktigt att du skriftligt i mail godkänner att vi får publicera de bilder du tillhandahåller!

Har du frågor, kontakta ansvarig utgivare Per Björkdahl, 08-89 95 24 eller 070-770 01 09.

 

Läs mer...
 

Föreningens verksamhet

Föreningen Briggen Tre Kronor har till syfte att stödja och främja byggande, brukande och underhåll av briggen "Tre Kronor af Stockholm". Medlemskap kostar 300 kronor per år, 400 kronor familj och år, 150 för ungdomar under 18 år och 2500 för tio år.


Föreningens stadgar antagna vid årsmötet 2015-05-12

 

Rigg- och underhållsgruppen

Ulven & Johnny
Rigg- och underhållsgruppen arbetar helt ideellt med underhåll av fartyget Tre Kronor. Vi träffas varje tisdag under vinterhalvåret i verkstaden i Kolskjulet på Kastellholmen och vid kajen utanför ligger skeppet med vintertäckningen på.
När fartyget ligger där i dvala, jobbar vi i verkstaden med att slipa och lacka koffernaglar, kontrollera och måla block och laga klädningar och lappsalva pertar.

Läs mer...
 
<< Första < Föregående 1 2 Nästa > Sista >>

Resultat 1 - 5 av 6