Startsidan
Kalmar 14-24 augusti


Initiativet Hållbara Hav besöker Kalmar med utställningen "Etta med Kök" den 14-17 samt den 21-24 augusti. Den 20-24 augusti närvarar också briggen Tre Kronor af Stockholm som erbjuder seglingar och Öppet Skepp. Besöket sker i samarbete med Linnéuniversietet och Kalmarsund Promotion. Den 14 och 15 blir Kvarnholmen en arena för hållbar utveckling och den 16-17 genomförs triathlontävlingen Ironman.
 


Läs mer...
 

Bli Stödseglare åt våra Östersjöambassadörer!

 I sommar ger vi ett trettio ungdomar möjlighet att lära sig mer om Östersjön. I samarbete med Marina Läroverket i Stocksund genomför vi två längre seglingar med målet att utbilda ungdomarna till miljöambassadörer för Östersjön. Bli en Stödseglare och hjälp oss att utbilda fler Östersjöambassadörer.

Nivåer: 500, 2000 och 20 000 kr

Läs mer...
 

Ungdomsambassadörer för Östersjön

Inom ramarna för Initiativet Hållbara Hav gör vi en satsning på att få fler ungdomar att intressera sig för Östersjön och dess problem. Målet är att väcka engagemang och medvetenhet om vad det är som hotar Östersjön och på vilket sätt vi själva kan påverka utvecklingen. På sikt är målet få fler ungdomar att delta i arbetet att rädda Östersjön.
Läs mer...
 

Arkivet

I arkivet hittar du nyheter och artiklar som vi publicerat tidigare genom åren.

Läs mer

 

ImageKöp Briggen Tre Kronors handbok!

Briggen Tre Kronors handbok är den enda i sitt slag i dag som utförligt beskriver hur man hanterar ett råtacklat fartyg. Boken har utformats av Göran Romare, sjöofficer och seglare av såväl råseglare som jollar. Vid sin sida har han haft riggmästare Allan Palmer, som ritat Tre Kronor af Stockholms rigg och även gjort flera av illustrationerna, skeppsbyggmästare Korhan Koman och redaktör Björn Borg m fl.

Läs mer...